Geeft groen vorm.

Ter Riele B.V.

Ontwerp en advies

De start van elke tuinproject begint met een goed doordacht plan en een heldere communicatie. Al uw wensen en eisen worden vastgelegd in een programma van eisen, waarbij functionele, technische en visuele aspecten aan bod komen. Denk hierbij aan het budget, past de tuin bij u en uw woning, mate van onderhoud en moet uw tuin kindvriendelijk zijn. Wij geven u advies over bijvoorbeeld de afwatering en beregening, te gebruiken beplanting en te gebruiken materialen, zodat u gedegen  keuzes maakt. Eventueel presenteren wij een 3D ontwerp zodat u een impressie krijgt van het eindresultaat. Het programma van eisen wordt uitvoerig doorgenomen, zodat niets te wensen over laat.

SONY DSCAanleg

Als het ontwerp is goedgekeurd zal er worden gestart met de aanleg van uw tuin. Hierbij is de offerte / orderbevestiging met werkomschrijving veelal leidend, zodat u ook inzicht krijgt in de  werkvolgeorde en aanpak van de tuinaanleg. We beginnen met het grondwerk en eventueel aanleggen van een (zwem)vijver of plaatsen van beregeningssysteem, schutting of tuinhuis. Hierna volgen de verhardingen, verlichting en uiteindelijk het gazon, de beplanting en de bomen. Mocht er tussentijds dingen zijn die u graag anders wilt, dan zijn de mogelijkheden altijd bespreekbaar.

Werkzaamheden tuinaanleg

  1. Grondwerk     Funderingen worden uitgegraven en aangevuld. Waterpartijen worden uitgegraven en overig grondverzet vindt plaats. Indien nodig wordt uw tuin gespit. Voor elke tuin, ongeacht de grootte, beschikken wij over onze eigen machines. Hierdoor kunnen wij zo efficiënt mogelijk werken en onze kwaliteit continue toetsen.
  1. Verhardingen     Onze ervaren hoveniers en stratenmakers werken vakkundig en efficiënt. Ieder gewenst patroon of verband kan worden aangelegd. In het voortraject adviseren wij en maken bestratingsontwerpen op maat.
  1. Afscheidingen     Ieder vorm van afscheiding is mogelijk, of het gaat om een eenvoudig tuinhekje of een geluidscherm en alles wat er tussen in zit. Wij kijken naar wat u wensen en eisen zijn en zullen op basis hiervan u adviseren en vakkundig de aanleg hiervan verzorgen. Afscheidingen zorgen voor privacy en ruimtelijke indeling van uw tuin.
  1. Bouwkundige elementen     Ook met bouwkundige elementen is alles mogelijk, van standaard maten tot maatwerk. Voorafgaand kan er een technisch ontwerp gemaakt worden met een impressie. Bij bouwkundige elementen valt te denken aan tuinhuis, berging, overkapping, veranda, vlonder of pergola.
  1. Verlichting     Verlichtingselementen incl. (grond)kabels en toebehoren, worden aangebracht. Tuinverlichting is niet alleen praktisch, maar geeft in het donker je tuin ook een extra dimensie. Door het belichten van essentiële elementen creëer je een bijzondere sfeer.
  1. Vijvers en waterpartijen     Met onze kennis en specialisme realiseren we zonder problemen een (zwem)vijver of waterpartij. Deze worden altijd aangelegd met passend filtersysteem.
  1. Beplanting     Met de juiste beplanting is er het hele jaar sierwaarde in uw tuin. Wij maken beplantingsplannen op basis van uw wensen en eisen in combinatie met de juiste soorteigenschappen van planten, struiken en bomen. Ook realiseren wij beplantingsplannen op basis van thema’s zoals bijvoorbeeld biodiversiteit, prairie, geur of de seizoenen. Onze hoveniers realiseren ieder beplantingsplan op maat en geven u informatie over de toegepaste soorten of onderhoud.
  1. Gazon     Een mooi groen en gezond gazon is het resultaat van de juiste voorbereiding. Wij realiseren ieder gewenst gazon door het gebruik van graszoden, graszaad of kunstgras. Daarbij geven wij advies over de juiste bemesting en het juiste onderhoud.
  1. Inrichtingselementen     Om uw tuin net dat beetje extra te geven, bieden wij speciale elementen die uw tuin extra verfraaien. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een kunstwerk, beeld of zitelement. Maar ook een dak- of geveltuin behoort tot de mogelijkheden.

 

HovenieronderhoudOnderhoud

 Elke tuin heeft onderhoud en aandacht nodig. Wij streven naar een kwalitatief hoog niveau met tuinonderhoud. Hierbij kunnen wij u compleet ontzorgen. Desgewenst geven wij advies over hoe u uw tuin naar een hoger niveau kunt tillen door te renoveren of omvormingen te doen.

Wat verstaan wij zoal onder tuinonderhoud:

De mogelijkheden op een rijtje: