Geeft groen vorm.

Ter Riele B.V.

Zwemmen in een landschappelijke tuin

 

De wens van de klant: ‘Kunnen jullie een zwembad realiseren waarin we het gehele jaar kunnen zwemmen?’ De extra uitdaging zat ‘m in het feit dat dit strakke zwembad in een landelijke sfeer geplaatst moest worden, zonder afbreuk te doen aan de karakteristieke uitstraling van de omgeving. Dit vraagt om duidelijke keuzes en oplossingen in de ontwerpfase.”

Deze landschappelijke tuin is al jaren in onderhoud bij Ter Riele BV. De woning, het huidige materiaalgebruik en de beplanting vormen een samenspel met het achterliggende landschap. De inpassing van een zwembad met een strak en modern karakter ligt dan ook niet voor de hand.  Om dit mooi samen te laten komen, hebben we er voor gekozen om bij het strakke zwembad een materiaalkeuze toe te passen die het landelijke karakter in zich heeft. Gekozen is voor Oud Hollandse materialen van Schellevis, deze zijn strak van vorm en hebben wel een rustieke uitstraling.

 

In het deel van de tuin dat landschappelijk ingericht was, hebben we moderne materialen toegevoegd om de link met het strakke moderne te maken. Te denken valt aan Cortenstaal afzettingen om de hoogteverschillen op te vangen. Het eindresultaat van deze combinatie is een zeer fraai geheel waarbij het gebruik en de gehele uitstraling precies aansluit bij de wensen van de klant.